Камъни

Бароковите перли- съвършеното несъвършенство…

Перлите…онази вечна класика в бижутерията, която съществува от векове! Макар изискани и елегантни, класическите перли могат да бъдат твърде образцови и скучни за нечии вкусове.

Ако харесвате излъчването на перлите, но искате нещо различно и авангардно, бароковите перли са точно за вас!
Напоследък тези уникални органични камъни набират все по-голяма популярност. Със своята модерна визия, те се превърнаха в неконформистка тренди алтернатива на класическата перла.

Te са абсолютна противоположност на традиционните перли. Докато стойността на класическата перла се определя от съвършенството на нейната правилна кръгла форма, при бароковата- асиметрията и причудливата форма будят възхищение. И тъй като всяка перла е уникална и с различна форма и размер, бижутата в които се вграждат тези перли, се изработват изцяло на ръка и се превръщат в уникатни ювелирни изделия, част от тях с колекционерска стойност.

Факторите, по които се оценяват Бароковите перли са вид, форма, размер, цвят и блясък. Както и при традиционните перли, морските бароковите перли са значително по-скъпи от сладководните. Най-ценни са бароковите перли с форма Кеши. Те са дълги и пищни на вид. Перлите Кеши възникват, когато ядрото е отхвърлено от мекотелото, но перлата продължава да расте без ядро, което води до продълговата ѝ форма. По-големият размер на перлите се оценява по-високо. А тъй като повечето перли Барок се срещат в бял цвят, цвят сьомга и розово, перлите с тъмен цвят са най-редки и съответно най-ценни.

И все пак, макар всички класификации за оценка, тези причудливи съкровища трудно могат да се вкарат в строги критерии за качество. Те са толкова магнетични и впечатляващи, че едва ли ще оставят някой равнодушен към съвършеното им несъвършенство.

Вдъхновихте ли се?
Ние също ги обожаваме! Споделяме с вас колекция от селектирани дизайнерски модели, в които ще се влюбите.