fbpx Прескочи към основното съдържание

филтри

ЦЕНА

Price: 0 лв. - 945 лв.

ДЪЛЖИНА

ЗАКОПЧАВАНЕ

ВИД

МАТЕРИАЛ

ФОРМА

ПЛЕТКА

КАМЪК

ВИД

Интересни факти за диамантите

Естествените диаманти са съкровената мечта на много момичета. Оказва се, че ако ги имате, вие сте една от 1% от щастливите жени в света, които притежават диамант! За да бъдем по-точни, дори по-малко от един процент от жените в света имат бижута с диаманти, чието общо тегло е най-малко 1 карат (0,2 g).

Ето и още невероятни „диамантени“ факти.

Началото
Учените изчисляват, че най-старите добивани диаманти са на повече от 4 милиарда години, а повечето са на между 1 и 3,3 милиарда години. Извличането на тези скъпоценни камъни също се извършва от незапомнени времена: първите диамантени мини, които се намират в Индия – са на около три хиляди години.

Царят на диамантите
Титлата “най-голям диамант” днес носи така нареченият Златен юбилей (Golden Jubilee). Това е най-големият обработен и фасетиран диамант в света. Името му е дадено в чест на краля на Тайланд – Бумибол Адулядей (Рама IX). През 1997 г. поданиците тържествено предават на владетеля това съкровище с тегло 545,67 карата (109,134 грама). Диамантът държи още един рекорд: той е и най-големият кафяв диамант в света.

Перфектните пропорции
„Брилянтното“ кръгло изрязване на диаманта е най-известното в света и днес има повече от 58 разновидности. Общият стандарт е определен през 1919 г . В книгата си за изследване на отражението и пречупването на светлината в диамант (Diamond Design: A Study of the Reflection and Refraction of Light in a Diamond), математикът Марсел Толковски публикува идеална формула и описва правилата за създаване на перфектен фасет, което гарантира най-високата степен на блясък в диаманта.

Добрият пример
Традицията да се прави предложение на любим човек с подаряване на диамантен пръстен започва през 1477 г. с леката ръка на ерцхерцог Максимилиан Австрийски. Неговата любима, Мария Бургундска, е първата в историята, получила инкрустиран с диамант пръстен във формата на буквата „М“. Заможните дами по това време първи се поддават на чувството, наречено „Искам като нейното“, а мъжете остава да поддържат обичая, каквото правят и до днес.

В колекцията ни Silver&Diamonds ще откриете класически модели бижута на ювелирния бранд SOKOLOV, инкрустирани с диаманти с естествен произход и безупречна шлифовка.

#диамант #брилянт #годеженпръстен

Количка