Празнични идеи, Символи при бижутата

Как да изберете бижу за любим човек?

Подаръкът за любим човек е прекрасен начин да покажете колко важен е той за вас. Не е необходимо да има специален повод, за да направите такъв тип изненада, особено що се отнася до любимата жена.

Всяка дама обожава подаръците и ги цени. За нея те означават много и я карат да се чувства обичана, ценена и щастлива. А най-любимият начин да изразите вашите чувства е като ѝ поднесете красиво бижу.

Бижутата са един от най-елегантните и запомнящите се подаръци, който можете да направите. Повечето жени са сантиментални и те винаги помнят кой, кога, къде и по какъв повод им е подарил бижу – защото всяко едно бижу разказва история.

Какъв тип бижута носи тя и какъв е стилът ѝ?
Когато подарявате бижу, то е от съществено значение да отделите време, за да откриете перфектното за вашата дама. Необходимо е да обърнете внимание на няколко ключови неща, които ще ви отведат към перфектния избор на подарък за вашата любима жена.

Какво се крие в нейната кутия за бижута?
Една от първите стъпки в намирането на правилното бижу е внимателно да проучите каква е колекцията от бижута, която се крие в бижутерката на любимата дама. Старайте се да слушате, когато ви говори. Често жените сами споделят, че искат да си купят определено бижу.

Какви бижута предпочита да носи – обеци, пръстени, гривни или колиета? А може би е ценител на красивите и елегантни брошки? Ако сте ѝ харесали гривна, но пък никога не сте я виждали да носи такива, то може би е по-добре да не рискувате с подобен избор.

Обърнете внимание на нейната колекция, дали предпочита деликатни бижута или харесва аксесоари, които са по-масивни и с по-екстравагантен дизайн. Всичко това е ценна информация за вас, която със сигурност ще ви помогне много при избора на бижу.

Ако е от жените, които обичат да носят обеци, разберете дали предпочита малките по размер обеци, каквито са моделите тип по ухото или си пада по дълги и висящи обеци като, например, халките.

Наред с вида на бижутата, които носи, помислете и за техния дизайн. Някои жени предпочитат да носят много изчистени модели, които нямат никакви или много малко камъни, например, докато други обожават бижутата с камъни като диаманти, перли, ахат, изумруд, опал, лунен камък и още много други.

Разнообразието от камъни е огромно, така че се вслушайте какво ви споделя и се опитайте да запомните. Може сама да се издаде кой е нейният любим камък. Нещо повече, ако тя се вълнува от астрология, можете да откриете бижу с камък, който да е предназначен за нейната зодия. По този начин ще ѝ покажете, че обръщате внимание на малките детайли.

Още нещо, което не бива да пренебрегвате, е металът, от който дадено бижу е изработено. В случай, че дамата, за която е предназначен подаръка, носи единствено и само златни бижута, то ви препоръчваме да не експериментирате с модели, направени от сребро.

И обратното се отнася за дамите, които харесват сребърни бижута. Заложете на това, което тя носи и сте сигурни, че харесва.

Какъв е стилът ѝ на обличане?
Познаването на личния стил на жената, както и нейните любими цветове е още един жокер, който ще ви помогне в избора на бижу за нея. Така, например, ако тя носи по-хладни цветове като лилаво, синьо розово и сиво, то сребърните бижута биха подхождали перфектно на нейния стил.

От друга страна, по-топлите, живи и ярки цветове, каквито са изумруденото зелено и червения цвят биха могли перфектно да се съчетаят със златни бижута. Но, както споделихме, все пак помислете и за това кой метал е предпочитан за носене от нея.

Нещо повече, ако тя е от жените, които носят елегантни дрехи като рокли, то изберете по-изразителни и елегантни бижута, които ще подчертаят нейната визия. А ако тя има по-смел и цветен стил на обличане, заложете на аксесоари, които ще ѝ позволят смело да изрази своята индивидуалност.

Изберете сребърно бижу със символика

сребърно колие сърце с цирконии

За да добавите още една нотка романтичност към своя подарък и за да го направите още по-трогателен, можете да изберете бижу, което има определена символика. Както споделихме, дамите са по-сантименталната половинка и обичат подаръци, които носят в себе си специфично значение и позитивна емоция. Именно затова би било чудесна идея, ако изберете бижу със символика.

Помислете какво искате да ѝ кажете с бижуто и какво е вашето пожелание към нея. Обикновено, когато става въпрос за подаряване на бижу на жена, мъжът иска да изрази своите чувства и емоции към своята дама. Сърцето е най-характерния, чист и невинен начин да покажем любовта си към любимия човек.

От друга страна, тези малки съвършенства могат да символизират здраве, успех и пари. Заедно със сърцето други бижута, които крият определена символика, са следните няколко.

Дървото на живота
То е един от най-популярните символи в цял свят. Това е древен мистичен символ, който се появява в различни култури – от маите до келтите и от будизма до скандинавската митология. Въпреки, че във всяка култура значението на дървото на живота може да се различава, то това, с което се обединява е религията, философията и духовността.

Дървото на живота представлява връзката на природата с всяко едно нещо, което е част от Вселената – физическото, от което е нашите корени, и духовното, към което се стремим. Дървото на живота ни напомня за връзката ни с Майката Земя. То също ни говори за връзката с нашето семейство, с нашите корени.

През есента и зимата дървото губи листата си и отново цъфти през пролетта. Това ни напомня за прераждането, положителната енергия и за това, че след всеки край има ново начало. То е свързано с дълголетието, мъдростта, красотата и личностното развитие.

сребърен медальон, седеф, родиво покритие, дърво на живота,

Ръката на Фатима

Позната още като “Hamsa”, Ръката на Фатима е друг интересен талисман, който често се среща сред бижутата. Той е известен в Близкия изток и Северна Африка, като в християнската, ислямската и еврейската религия може да се тълкува по различен начин.

Така, например, в езичеството Ръката на Фатима е символ на плодородието. Но повечето религии го свързват с това, че предпазва от зли сили и очи, както и помага да се пречистим, изцелим. Нещо повече, в някои религии я смятат за символ на женствеността, тъй като изобразява свещената ръка на жената.

Сребърен медальон ръката на Фатима

Ключ

Ключът е друг интересен елемент, който носи смисъл в себе си. Ако се замислим какво е ключът, то първото, което ни идва е, че това е средство, с което да отключим и отворим врата, сандък или шкаф. Метафорично, ключът ни отвежда към нечие сърце.

Това е символ на свободата, на новите пътища. Той разкрива тайни, помага да  отключим нашия потенциал, отваря ни нови пътища към необятния свят и ни позволява да преоткрием, да намерим и усетим онова, което търсим и към което се стремим.

Всеки един от тези символи има прекрасно значение. Избирайки бижу със символика, помислете какви са ценностите, целите и желанията на жената до вас. Към какво се стреми тя?

Отговаряйки си на този въпрос, вие ще усетите кое е правилното бижу за нея. Хубавото на тези бижута е, че те остават за цял живот и често се превръщат в една красива традиция, предаваща се от поколение на поколение.

сребърен медальон ключ с цирконии

 

Размерът и качеството имат значение

Когато избирате бижу като подарък за любимата жена, то ви съветваме да обърнете специално внимание и на неговия размер. Ако дамата е фина и обича по-семпли и деликатни бижута, то избирайте такива, които са с по-малък размер, за да отиват на нейната същност. А ярките и масивни бижута са подходящ избор за дамите с екстравагантен стил.

Не на последно място, трябва да споделим, че е от изключителна важност е да избирате бижута, които се отличават с високо качество и прецизна изработка. Това прави бижуто съвършено и го превръща в нещо много повече от обикновен аксесоар.

Съветваме ви да избирате оторизирани магазини, които имат история, традиция и внимателно избират всяка една своя колекция. В допълнение  е важно всяко едно бижу да притежава сертификат за качество и да има контролен печат, поставен от държавна лаборатория.

На пръв поглед изборът на подарък за любим човек изглежда труден и дори невъзможен, но това не бива да ви отчайва. Със сигурност отнема време, но си струва всяка една отделена минута за това да намерите правилното бижу за вашата любима жена. И повярвайте ни, внимателно избраният подарък носи истинска наслада на всяка дама.

Често задавани въпроси

Какво да гледаме при избора на бижу за любимата жена?

При избора на бижу за жена е важно да вземете предвид нейния стил, вида бижута, които обикновено носи, както и това какъв метал и какви камъни предпочита. 

Каква е символиката на сребърните бижута?

Всяко едно бижу може да притежава различна символика, като най-често срещаните при бижутата са сърцето, Дървото на живота, ръката на Фатима и ключът.

Има ли значение качеството и размерът на избраното бижу?

От съществено значение е да избирате размер, който да подхожда на жената, за която е предназначено бижуто. Що се отнася до качеството, то се доверявайте на оторизирани магазини. При покупка на бижу проверете дали има контролен печат и разберете дали ще получите фирмен сертификат за качество.